Izdvojene vestiPolitika

Србија добила сагласност ЕУ за отварање кластера четири

СрбијаРеално/БЕОГРАД/7.12 – Све земље чланице Европске уније данас су дале сагласност да Србија 14. децембра на Међувладиној конференцији са ЕУ отвори кластер 4, који се односи на Зелену агенду и одрживу повезаности, сазнаје Танјуг у Бриселу.

Сагласност да Србија следеће недеље отвори сва четири поглавља у оквиру кластера 4 постинута је у оквиру Радне групе Савета ЕУ за проширење, а биће званично потврђена на састанку амбасадора ЕУ.

У оквиру кластера 4, Србија ће отворити преговоре о транспортној политици, енергетици, трансевропским мрежама као и поглавље о животној средини и климатским променама.

Планирано је да на Међувладиној конфренцији ЕУ Србија, која је заказана за 14. децембар у Бриселу, на којој ће кластер 4 бити отворен, присуствују премијер Србије, Ана Брнабић и министар за европске интеграције, Јадранка Јоксимовић.

Кластер 4 се односи на “зелену агенду и одрживу повезаност”, обједињује поглавља или области која су везана за транспорт, енергетику, трансевропске мреже, заштиту животне средине и климатске промене.

Back to top button