Srbija

Србија неће учествовати у братоубилачком рату

СрбијаРеално/Београд/22.02.22. – Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић рекао је вечерас у Гроцкој, где је коалиција његове странке и Јединствене Србије одржала предизбворни скуп, да Србија када је реч о кризи око Украјине, неће учествовати у братоубилачком рату и да ће заштитити своје интересе.

“Наша политика је јасна. Ми желимо да се сачува мир, није лако, видите како се два братска народа лако заваде у интересу трећих као што су Руси и Украјинци”, рекао је Дачић. Он је рекао да Србија неће урадити ништа што би нарушило њене односе са Русијом и Kином јер је то, како је рекао, у интересу државе и народа.

“Никакви притисци са стране нас на то сигурно неће натерати”, поручио је Дачић, наводећи да није приметио да је било ко много плакао када је извршена агресија на Југославију, односно на Kосово као део Србије. Дачић је упитао зашто би сад неко тражио да се Србија изјашњава и ставља на нечију страну.

“Ми смо као народ увек били храбри да кажемо не. Хвала Турцима што су нас научили да кажемо јок”, рекао је Дачић.

Он је на предизборном скупу поновио да СПС подржава Александра Вучића за поредседника, али да има своју листу за парламентарне и београдске изборе.

Истакао је да СПС први пут ради кампању на овакав начин, персонално, са конкретним предлозима.

“Ја сам председник странке, вођа ове коалиције, ако неко треба да буде на челу државних органа, то сам ја као председник странке”, рекао је Дачић објашњавајући слоган кампање СПС “Дачић за премијера”.

Back to top button