Izdvojene vestiSrbija

Србија реализује велике пројекте у условима светске кризе

СрбијаРеално/БЕОГРАД/15.06.22.- Отправник послова амбасаде Kине у Београду Тијан Јишу изјавио је данас, приликом пуштања у саобраћај дела обилазнице око Београда, да је Србија изградњом великих инфраструктурних пројеката успела да одржи снажан замах развоја у време када се свет суочава са озбиљним изазовима.

„Посебно ми је драго што видим да кинеске компаније, на овој деоници Поwер Цхина, као извођачи радова непрекидно у оквиру својих могућности учествују и доприносе реализацији пројеката, што је најбољи доказ да су добробит и благостање два народа увек суштински циљ сарадње Kине и Србије. Желимо да овако наставимо и са пријатељима доприносимо бољем животу грађана“, рекао је Тијан Јишу.

Он је захвалио председнику Александру Вучићу и српској страни за поверење које су указали кинеским компанијама и технологијама.

„Уверен сам да ће уз помоћ српских и азербејџанских компанија и деоница Б6 бити успешно завршена и очекујемо да се поново видимо у блиској будућности, када цела обилазница буде пуштена у саобраћај”, поручио је отправник послова амбасаде Kине у Београду.

Он је са председником Вучићем и другим српским званичницима присуствовао свечаном пуштању у саобраћај деонице Б5 обилазнице око Београда од петље Орловача до излаза из тунела Стражевица.

На тој деоници завршени су лева трака аутопута, три моста и лева тунелска цев, укупне дужине око пет километара.

Back to top button