Sport

SRBIJA TRAŽI KAZNE ZA PROMOVISANJE TERORIZMA! Oglasio se SAVEZ nakon SRAMNIH ŠIPTARSKIH provokacija!

Dva meča u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i dve gnusne provokacije Šiptara! Morao je Fudbalski savez Srbije da reaguje kad krovne međunarodne organizacije ćute. 

U Solni je na meču Švedske i lažne države razbijena parola “Kosovo je Albanija”, a nakon toga je na meču Švajcarske i Severne Irske Đerdan Šaćiri nosio jaknu sa simbolima terorističke organizacije OVK i to pred kamerama! 

Skinuo je Šaćiri jaknu, ali je prošlo dovoljno vremena da se vidi jasna poruka. Za sada se FIFA i UEFA ne oglašavaju povodom skandaloznih dešavanja, te se oglasio Fudbalski savez Srbije. 

– Upravo pripremamo protesno pismo koje ćemo uputiti FIFA u toku dana. Tražićemo hitnu reakciju i najstrožije sankcije prema Šaćiriju zbog promovisanja zločinačke terorističke organizacije „OVK“ tokom davanja izjave medijima, ali i prema tzv. Fudbalskom savezu Kosova zbog isticanja parole „Kosovo je Albanija“ na meču Švedska – tzv. reprezentacija Kosova i propagiranja ideje „Velike Albanije“. FS Srbije će iskoristiti sve pravne mehanizme da se odgovorni za ove događaje odstrane iz fudbala – rekao je generalni sekretar FSS-a Jovan Šurbatović. 

FIFA i UEFA su se do sada predstavljali kao organizacije koje imaju nutlu toleranciju prema nacionalističkim i političkim ispatima. Na svojoj koži je Srbija često osećala posledice te politike, ali kako stvari stoje šiptarskim ispadima niko neće stati na put…

Izvor: Informer

Back to top button