Hronika

Србин у Аустралији кажњен са 35.000 доларајер је путовао заражен короном

СрбијаРеално/СИДНЕЈ/20.12 – Кристијан Радовановић (19), син Зорана Радовановића, српског бизнисмена који живи у Аустралији, а који је тамошњим, али и светским медијима постао познат као “прљаво богати нулти ковид пацијент” у градићу Бајрон Беј, кажњен је због непоштовања ковид прописа са чак 35.000 долара.

Младић је заједно са својим оцем, кршећи ковид прописе у Аустралији, отпутовао у Бајрон Беј из Сиднеја. Касније ће се испоставити да су обојица током путовања били заражен ковидом 19, а сумња се и да су били први заражени у овом граду. Након њиховог путовања, број случајева заразе короном у овом месту рапидно је порастао, што је резултирало седмодневним локдауном.

Како наводи британски “Гардијан”, Радовановић јуниор није се појавио на изрицању пресуде, будући да је са оцем отпутовао у Србију, како би се, како пише лист “бринуо о својој баки”.

Иначе, на суду се поводом оптужби да је прекршио карантин када је кренуо на осмочасовни пут са оцем ове године у јулу, изјаснио кривим по четири тачке оптужнице.

Млади Радовановић кажњен је са 5.000 и 7.000 долара због некоришћења QР кода и неношења маске у продавници. За исто то понашање, само у таксију, кажњен је са 12.500 и 10.000 долара.

Подсетимо, отац и син направили су скандал који је Аустралију дигао на ноге, када су прекршили “локдаун” и возили се осам сати до друге покрајине.

Овај њихов мали “излет” довео је до тога да се градић Бајрон Беј потпуно затвори због пораста заражених коронавирусом, пишу медији. Обојица су након овог пута од 750 километара, током ког су “сејали корону” завршили у болници на две седмице, писао је “Дејли мејл”.

Радовановић, заједно са сином је, такође, према писању овог листа, некако успео и да допутује у Србију иако су на снази биле мере забране напуштања Аустралије услед пандемије.

Back to top button