Izdvojene vestiSrbija

Srpska lista: Međunarodna zajednica ćuti na antisrpske akcije Prištine

SrbijaRealno/Kosovska Mitrovica/20.08.23. – Srpska lista (SL) ocenila je sinoć da je cilj, kako navode, podrške međunardone zajednice antisrpskim akcijama prištinskih vlasti da se Srbi po svaku cenu nateraju da učestvuju na izborima, a da specijalne jedinice ostanu na severu KiM i poručila da srpski narod neće prihvatiti izbore pod pretnjama, ucenama i pritiskom.

U saopštenju povodom odluke da Nebojši Virijeviću iz Leška kod Leposavića bude određen jednomesečni pritvor, navodi se da “sramno, uzastopno ćutanje međunarodne zajednice” na politički montirane sudske procese u kojima se bez ikakvih dokaza časni Srbi stavljaju u pritvor, “jasno govori da se te antisrpske akcije sprovode uz podršku nekih iz međunarodne zajednice”.

“Cilj ove podrške je namera da se Srbi po svaku cenu nateraju da učestvuju na izborima, a da specijalne jedinice ostanu na severu i maltretiraju naše građane, kao i da naša neosnovano uhapšena braća ostanu u prištinskim kazamatima. Ovom prilikom im poručujemo da je srpski narod prozreo njihove namere i da ih sa gnušanjem odbacuje”, poručuju iz SL. Ističe se da izbore pod pretnjama, ucenama i pritiskom bilo koga nikada neće biti prihvatiti srpski narod i politički predstavnici Srba sa KiM. U saopštenju se podseća da je danas “u politički montivisanom i montiranom postupku”, kako se navodi, kosovski sud bez ikakvog osnova i dokaza odredio jednomesečni pritvor Nebojši Virijeviću, vrednom i poštenom domaćinu i ocu troje dece, na osnovu prijave “Kurtijevog poslušnika Radoice Radomirovića”.

“Srpska lista će biti uz Nebojšu i porodicu Virijević ali i sve srpske porodice koje su na udaru Kurtijevog režima zbog želje da ostanu svoji na svome i sačuvaju srpsko ime i prezime na Kosovu i Metohiji”, ističe se u saopštenju.

Back to top button