Politika

Српска листа Штрпце – неком била потребна медијска представа

СрбијаРеално/ШТРПЦЕ/21.12 – Општински одбор Српске листе у Штрпцу саопштио је да су на данашњој хитној седници донели закључак у коме најоштрије осуђују начин на који је полиција извела акцију у Штрпцу, а у којој су, како наводе, деца и породице функционера Српске листе били изложени бруталном упаду у њихове домове и застрашивању у раним јутарњим сатима.

У саопштењу Српске листе наводи се да је чињеница да је цео процес могао да се уради на другачији начин, али је, како истичу, очигледно неком била потребна “медијска и филмска представа”.

То је, оцењују, било учињено како би се, не само застрашиле породице функционера, већ и како би се послала порука свим другим грађанима да се након акција на северу, сада у једној већинско српској општини на југу, спроводе сличне акције под изговором борбе против корупције.

“Није први пут да се управо у нашој општини спроводе овакве акције, али се уназад увек показало да су оне биле више као спектакл за јавност, а мање као заиста борба против криминала и корупције. Народ Штрпца, његови грађани, су дубоко узнемирени због свега онога што је данас могло да се види у Штрпцу”, наводи се у саопштењу.

Истичу да је блокада институција где је Општина Штрпце била током целог дана затворена као и блокиране улице током целог јутра вратила грађане у време за које су мислили да је давно иза њих.

У саопштењу се наводи и да општински одбор Српске листе и сви њени чланови пружају подршку свим приведеним члановима Српске листе и њиховим породицама.

“Знамо и верујемо да ће се доказати да су оптужбе против њих неосноване. Целокупну ситуацију и начин на који је спроведена акција видимо као атак на све нас, атак на Српску листу, на Братислава Николића који се годинама борио и изборио за мир и суживот, да општина Штрпце данас буде пример мултиетничности на Косову, што очигледно неком смета”, наводи Српска листа у саопштењу.

Back to top button