Politika

Српска народна партија обележила 7 година постојања

СрбијаРеално/БЕОГРАД/4.12- Српска народна партија данас је у Комбанк дворани у Београду облележила седмогодисшњицу од оснивања и партијску славу Ваведење, а председник СНП Ненад Поповић је истакао да та партија Србију види као део Европе али се не одриче свог Косова.

„Ми смо као партија за Србију у Европи али са нашим Косовом као њеним неотуђивим делом. Желимо да градимо европско друштво, демократску и правну државу, са свим слободама и правима и да нас као такве уважавају у Европи. Радује нас што у Европи постоје странке и покрети који деле са нама визију такве – европске Србије,“ нагласио је Поповић.

Према његовим речима равнотежа између традиционалног и модерног, српског и европског једини је гарант стабилног и успешног развоја Србије.

„СНП већ седам година,“ додао је „темељи своје постојање да политичкој сцени Србије на очувању традиције и чврстој заштити државних и националних интереса, али и залагање за развој модерне и демократске Србије чије је место у Европи.“

Како је истакао један од стратешких циљева и жеља је даље развијање братских и савезничких односа са Русијом.

Фото: СрбијаРеално

„Србија и српски народ ни под каквим притисцима неће увести санкције Русији. Ми чврсто стојимо на позицији војне неутеалности и Србија никад неће ући у НАТО пакт, који нас је 73 дана бомбардовао. Желимо да на равноправним основама развијамо војне односе са свима чувајући своју независност и слободу,“ поручио је Поповић.

Са свечане седнице СНП послате су и поруке о заштити права српског народа у региону, важности политике и економске подршке Србије Републици Српској, јачању братских и пријатељских односа са Црном Гором као и учвршћавању веза Срба из Хрвватске и Македоније са матицом.

“Снажним ангажовањем председника Александра Вучића и Владе Србије подигнуте су нове и обновљене старе болнице и домови здравља и ојачан је материјали положај здравствених радника. Први смо у Европи набавили све доступне вакцине против коронавируса. Први смо заједно за руским партнерима започели производњу вакцине Спутњик V, на институту Торлак,“ указао је Поповић.

На седници су се обратили и заменик председника федерације Русије Константин Косачов, посланик Француске партије национално окупљање Жан Лин Ла капел, посланик италијанске партије Лига Матеа Салвинија, Димитиј Којин, испред СНС Владимир Орлић…

Back to top button