Politika

ССП, Народна странка, ДС и ПСГ и блок око њих излази заједно на изборе 3. априла

СрбијаРеално/БЕОГРАД/26. 11 – Део опозиције окупљен око Странке слободе и правде, Народне странке, Демократске странке и Покрета слободних градана постигао је договор о заједничком изласку на изборе 3.априла наредне године.

У том опозиционом блоку су и Покрет слободна Србија, Покрет за преокрет, Грађанске платформе, Демократска заједница војвођанских Мађара, Удружени Синдиката Слога.

Одлуку о изласку на изборе, на конференцији за медије саопштио је председник ДС Зоран Лутовац који је рекао да су странке, слушајући глас народа и релевантна истраживања потписале споразум о заједничком наступу на изборима, преноси Тањуг.

Лутовац је рекао да не праве колону, већ широки савез који је, како каже, отворен за друге покрете и групе грађана.

Сматрају да је то добар начин да привуку неодлучне бираче и оне који су отишли у апстиненцију.

Председник Народне странке Вук Јеремић је рекао да је пред странкама заједнички рад на заједничком циљу да Србија после 3.априла не буде иста као данас.

“Није било лако договорити се око свега, немамо једнаке погледе, али уколико зелимо да променимо Србију, ово је начин да се боримо”, рекао је Јеремић и додао да су зато оставили са старне партијске интересе и одлучили да се уједине.

“Остаћемо јединствени до 3. априла када ћемо, уверен сам, морати да заједнички да одбранимо јединствену победу на изборима”, рекао је Јеремић.

Потпредседница ССП Мариника Тепић је казала да је прихватила са предводи листу тог савеза на предстојећим изборима.

Back to top button