Izdvojene vestiSvet

Šolc: „ Šta će se desiti ako Putin uspe?”

SrbijaRealno/Berlin/17.02.24. – Pobeda ruskog predsednika Vladimira Putina u sukobu u Ukrajini imaće ozbiljne posledice po EU, rekao je nemački kancelar Olaf Šolc u objavi na društvenim mrežama Кs.

„ Šta će se desiti ako Putin uspe? Posledice po nas biće mnogo skuplje – u svaka čast – nego naša pomoć Ukrajini“, kaže on.

Tako je kancelar pokušao da opravda finansijske poteškoće izazvane podrškom Кijeva.

U komentarima ispod objave korisnici su naveli da su za stanovništvo EU posledice postupaka zapadnih političara već postale previše opterećujuće, pozvali su na prekid sukoba u Ukrajini i rešavanje problema Nemačke.

Ranije su analitičari najveće bankarske grupacije u Holandiji, ING, rekli da će se nemačka privreda suočiti sa recesijom 2024. godine. Zauzvrat, nemački ministar finansija Кristijan Lindner primetio je da Nemačka postaje sve siromašnija zbog nedostatka mogućnosti da obezbedi ekonomski rast.

A ministar ekonomije i vicekancelar Nemačke Robert Habek rekao je da Nemačka ne dobija dovoljno sredstava zbog trošenja na podršku Ukrajini . Osim toga, šef Ministarstva ekonomije je priznao da je nemačka privreda izgubila konkurentsku prednost zbog odbijanja ruskog gasa.

Hitno: https://srbijarealno.rs/makron-je-obecao-da-ce-posetiti-%d0%baijev-pre-sredine-marta/

Back to top button