Politika

Стаматовић: Влада да пошаље хуманитарну помоћ ДНР и ЛНР

СрбијаРеално/БЕОГРАД/23.02.22. – Председник Здраве Србије Милан Стаматовић позвао је данас Владу Србије да одмах пошаље хуманитарну помоћ руском народу у Луганској и Доњецкој Народној Републици.

“Kао што је Русија слала помоћ српском народу за време НАТО бомбардовања 1999. године, тако и Србија данас мора да помогне руском народу у ЛНР и ДНР који се налазе под непрестаном ватром украјинских војних снага потпомогнутих НАТО пактом. Србија и српски народ, који је и сам више пута у 20. веку био жртва геноцида, не смеју да игноришу страдања наше руске браће у неконтролисаним акцијама кијевског режима у којима се гранатирају вртићи, болнице и цивилне мете”, рекао је Стаматовић.

Он је навео и да Русија подржава Србију у очувању територијалне целовитости по питању Kосова и Метохије,и да је она је и најснажнији гарант очувања Републике Српске и да је и спречила да српски народ, британском резолуцијом у Савету безбедности УН, буде проглашен геноцидним.

Због тога је, истиче се у саопштењу, сада време да Србија одужи и пружимо подршку “нашој руској браћи” када им је та подршка најпотребнија!

Back to top button