Politika

Стефановић: Константни напади на Вучића и његове напоре да Србија буде јача

СрбијаРеално/БЕОГРАД/17.12 – Нажалост, видимо да последњих неколико месеци цео свет клизи у серију мањих или већих криза, на које ретко видимо одговоре који брзо и ефикасно нуде решења, а много чешће продужетак сукоба и њихово погоршавање. У таквим кризама, не мали број пута, видели смо да су лошије прошли искључиво они који су били неспремни и који су мислили да се то никада неће њима десити. Пре свега зато што нису разумели нову слику света, нису учили из искустава других, нити схватили да данас не важе правила из 1987., 2005., па ни 2020. године. Ко није способан да учи, да се мења и адаптира, неће бити спреман ни да предвиди и одговори на изазове који су пред нама, изјавио је данас потпредседник Владе Србије и министар одбране Небојша Стефановић.

„Зато када бивши начелник Генералштаба, а данас политичар, Здравко Понош каже да су напори председника Вучића да наоружа и опреми нашу војску кризни ПР, могу да закључим само да или не разуме догађаје у свету или је злонамеран према Србији. Војска на чијем је челу био Здравко Понош није била у стању да буде средство одвраћања, јер је тешко могла и вежбу да одржи, а о непостојећим авионима, хеликоптерима и тенковима нећу ни да говорим. Плате тек нешто веће од минималца и очајна ситуација са инвестицијама у свим сегментима одбране сигурно нису стимулисали младе људе да постану део Војске, али су зато свима у региону, поготово недобронамернима, Војска Србије и сама Србија били одлични“, констатовао је Стефановић.

Баш у том периоду Поноша, Тадића, Ђиласа, Јеремића и бројних других дешавале су се најтеже ствари за Србију и њен суверенитет, између осталог, и због тога што су преполовили и разоружали нашу војску и суштински онемогућили да буде прави гарант безбедности свих грађана, навео је министар одбране. Да будем потпуно јасан, додао је, не призивам било какав сукоб, нити га било ко у Србији жели, али је чињеница да кад имате јаку Војску тај сукоб не жели ни било ко други. У супротном нека енергетска, здравствена или политичка криза може да гурне наоружане авантуристе у сукоб са Србијом, јер ће помислити да своје проблеме могу тако да реше.

„И зато ме не чуде константни напади на Александра Вучића и његове напоре да Србија буде јача. То свакако не одговара никоме, сем Србији. И зато свакога дана гледамо плејаду људи из бившег режима, или оне који су имали озбиљну корист од бившег режима, како се утркују да нападну сваки напор да изградимо нове болнице, а сада их градимо, нове ауто-путеве, нове школе, нове фабрике, али у којима купујемо и ново наоружање за наше војнике. Не бих желео да неко помисли да сам наиван у очекивањима да не нападају успехе своје земље, без обзира што је Александар Вучић заслужан за њих. Али не могу да се не чудим чињеници да су неки од тих људи обављали веома важне државне функције и одлучивали о судбини нашег народа. Некада ми је невероватно да смо економски, здравствено, па ако хоћете и војно, успели уопште да опстанемо узевши то у обзир, иако су последице по земљу, плате, нашу економију и све друго свакако биле девастирајуће“, истакао је Стефановић.

Према његовим речима још мање чуде монструозне претње Александру Вучићу, које свакодневно без трунке стида изговарају људи, који себе желе да представе као део елите овог друштва. „Шта то има елитно у претњама председнику ове земље, а неретко и његовој деци, да ће завршити свој живот на неки монструозан начин и то само да би се они поново дочепали власти? Горан Марковић је само последњи у низу оних који нескривено прете председнику Вучићу и то не први пут. Много је гласнији недостатак осуде или макар ограде од таквог понашања од стране њихових политичких ментора, што јасно говори да и Тадић, Ђилас, Јеремић, Тепић, Понош, Лутовац деле и подржавају баш те ставове“казао је Стефановић.

„Иако знам да ни Александру Вучићу, ни његовој породици, али ни свим добронамерним људима у Србији није лако да слушају такве нападе, знам да је пристојна, већинска Србија уједињена у подршци свом председнику и тешком путу суверенитета и независности који је изабрао за нашу земљу. И баш зато знам да морамо да наставимо да градимо и путеве и болнице и школе и вртиће и метро и нову будућност за све људе у Србији, да наставимо да подржавамо политику председника Вучића, која једина то гарантује“, закључио је м министар одбране.

Back to top button