Izdvojene vestiPolitika

Стефановић са амбасадором Француске о сарадњи у области одбране

СрбијаРеално/БЕОГРАД/13.12 – Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић разговарао је данас са новоименованим амбасадором Републике Француске Пјером Кошаром о сарадњи у области одбране између двеју земаља.

Стефановић је пожелео добродошлицу амбасадору Кошару и успех у току мандата, а преносећи задовољство достигнутим нивоом сарадње у области одбране, министар је оценио да квалитет и квантитет реализованих активности прате свеукупне односе двеју земаља, а чести сусрети и пријатељски однос председника Александра Вучића и Емануела Макрона доприносе њеном континуираном даљем развоју. Он је истакао да досадашњи уговори у војнотехничком и војноекономском сегменту потврђују висок ниво сарадње и изнео очекивање да ће до краја године бити закључени и нови, планирани уговори о набавци наоружања и војне опреме.

Амбасадор Кошар се сагласио са потребом даљег унапређења сарадње, укључујући војноекономску и војнотехничку. Он је изразио задовољство што је амбасадорски мандат у Републици Србији почео симболично, обележавањем Дана примирја у Првом светском рату, који подсећа на време склапања савезништава и мира толико неопходних за напредак и развој човечанства. Кошар је поновио подршку евроинтеграцијама Републике Србије и истакао да ће, у склопу председавања Републике Француске ЕУ у првој половини 2022. године, ускоро бити представљене главне смернице.

Back to top button