Izdvojene vestiPolitika

Судије положиле заклетву пред председником Народне скупштине Ивицом Дачићем

СрбијаРеално/БЕОГРАД/23.12 – Судије које су први пут изабране на судијску функцију, на Шестој и Дванаестој седници Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години, одржаним 17. новембра и 15. децембра 2021. године, положиле су данас заклетву у Народној скупштини, пред председником Народне скупштине Ивицом Дачићем.

Председник Народне скупштине је изразио уверење да ће новоизабране судије током мандата судити независно и непристрасно, у складу са Уставом и законом, искључиво по својој савести и на тај начин обезбедити правично суђење за сваког грађанина у Републици Србији.

„Верујемо да ћете током свог трогодишњег мандата пружити значајан допринос наставку реформи правосудног система, у циљу стварања независног, модерног и ефикасног правосуђа и унапређења владавине права у целини“, поручио је Ивица Дачић новоизабраним судијама.

Полагању заклетве су присуствовали министарка правде Maja Поповић, председница Врховног касационог суда и Високог савета судства Јасмина Васовић, члан ВСС Жак Павловић и заменик генералног секретара Бранко Маринковић.

Back to top button