Društvo

Сулејмани стигао у Србију

СрбијаРеално/ВРАЊЕ/29.11 – Амбасадор Србије у Бугарској Жељко Јовић допратио је из те земље Лјуљзима Сулејманија који је недавно повређен у тешкој саобраћајној несрећи у тој земљи, у којој је живот изгубило најмање 46 особа.

Сулејмани је стигао у Врање у пратњи Јовића и изјавио да је несрећа била страшна и да захваљује Богу што је преживео са још шест особа.

“Захваљујем докторима из бугарске болнице који су нас добро примили и неговали и захваљујем амбасадору Јовићу што ме је посетио у болници и довео у Србију. Хвала и Србији и болници у Врању што су ме добро дочекали”, рекао је Сулејмани.

Нјегов отац Алија Сулејмани истакао је да се боље осећа и да је радостан што му је син преживео несрећу.

Захвалио је амбасадору Јовићу који се, како је рекао, максимално потрудио и у сваком тренутку био уз породицу.

Он је изразио саучешће породицама страдалих.

Др Саша Ђорђевић из Здравственог центра Врање изјавио је да је Сулејмани примљен на одељење хирургије у стабилном општем стању и са задовољавајућим локалним налазом.

Додао је да је пацијент добро поднео вожњу из Софије и изразио наду да ће у наредним данима отићи кући.

Амбасадор Србије у Бугарској је раније данас у Софији разговарао са Сулејманијем и његовим братом и оцем.

“Сулејмани је отпуштен из болнице Пирогов у Софији и ушли смо у Србију. Уз велику асистенцију Министарства здравља Србије, и по налогу министра спољних послова Николе Селаковића, Амбасада Србије у Софији је организовала пребвацивање Сулејманија из болнице у Бугарској у Здравствени центар Врање”, рекао је Јовић.

Додао је да ће Сулејмани у Врању, сходно здавственим протоколима остати на краћим контролама, те да се нада да ће ускоро бити код куће са својим најмилијима.

“Желим му брз опоравак, да брзо буде са својом вереницом која је такође данас отпуштена из болнице, да наставе заједнички живот са осмехом и да што пре забораве шта се десило”, рекао је Јовић.

Сулејманију је изгорео пашос, те му је Амбасада у Софији издала путни лист да може да се врати кући, у Србију.

Најмање 46 особа је погинуло у саобраћајној несрећи на аутопуту Софија-Благојевград, близу села Боснек, прошле среде.

До несреће је дошло када се запалио аутобус са северномакедонским регистарским таблицама, који се враћао из Истанбула.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/gwklDvBMos4" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/QFJZdj7if7g" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
Back to top button