Politika

Сусрет председника Народне скупштине и амбасадорке Народне Републике Кине

СрбијаРеално/БЕОГРАД/24.12 – Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио је данас амбасадорку Кине у Републици Србији Чен Бо.

Дачић и Чен Бо разговарали су о сарадњи у протеклој години и закључили да је, упркос пандемији, она била добра и успешна на свим пољима. Одржани су контакти и политичка сарадња на високом нивoу, а настављено је и снажно јачање економске сарадње.

Сарадња парламената две земље оснажена је састанком председника Народне скупштине Ивице Дачића и председника Сталног комитета Свекинског народног конгреса Народне Републике Кине Лиа Жаншуа. Изражена је спремност да се парламентарна сарадња додатно ојача кроз одржавање састанка Комисије за сарадњу између Народне скупштине и Свекинеског народног конгреса почетком следеће године.

Амбасадорка Чен Бо је упутила честитке поводом предстојећих празника у име председника Свекинеског народног конгреса Народне Републике Кине Лиа Жаншуа и у своје лично име и изразила наду да ће и у следећој години сарадња између две земље наставити да јача у свим областима.

Back to top button