Društvo

Сутра облачно, хладније, местимично киша, на планинама снег

СрбијаРеално/БЕОГРАД/5.12 – У Србији сутра облачно и хладније, местимицно с кишом, у брдско-планинским пределима са снегом, уз повећање висине снежног покриваца за 5 до 10 цм.

Увече и током ноћи снег се очекује и у нижим пределима. Ветар слаб и умерен, на северу и западу Србије северозападни, у осталим крајевима јужни и југоисточни, који ће ујутро и пре подне бити у скретању на северозападни правац.

Најнижа температура од 1 на северозападу и југозападу до 7 на југоистоку, а највиша од 3 до 9 степени, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод, преноси Тањуг.

У Београду облачно и хладније с кишом. Ветар слаб до умерен, северозападни. Температура без већег колебања од 2 до 4 степена, а током ноћи краткотрајна појава снега.

У уторак облачно и хладно, на крајњем северу суво, у осталим крајевима местимично са снегом, па се у брдско-планинским пределима очекује даље повећање, а у нижим пределима формирање снежног покривача.

У среду мало и умерено облачно са дужим сунчаним интервалима и у већем делу суво, само на истоку и југу још ујутро и пре подне облачно, местимично са слабим снегом.

У четвртак ново наоблачење са запада које ће условити местимично кишу, на планинама снег.

У данима потом претежно облачно – у петак местимично с кишом, у брдско-планинским пределима са снегом, а за викенд уз пад температуре снег се очекује и у нижим пределима. У понедељак суво.

Back to top button