Svet

Сутра састанак министара ЕУ о додатним мерама подршке УKР

СрбијаРеално/Брисел/26.02.22. – Министри спољних послова Европске уније одржаће сутра онлајн састанак како би усвојили додатне мере подршке Украјини, најавио је вечерас шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борељ.

Борељ је на Твитеру навео да је сазвао онлајн састанак за 18 часова у недељу “како би се усвојиле додатне мере подршке Украјини, против агресије Русије”. Он је додао да ће предложити пакет хитне помоћи украјинским оружаним снагама како би их подржали у “њиховој херојској борби”.

“Сазвао сам вирутални састанак Савета министара сутра од 18 часова како би усовијили додатне мере за подршку Украјини против руске агресије. Предложићу пакет хитне помоћи за украјинске војне снаге ккао би их подржали у њиховој херојској борби”, написао је Борељ на Твитеру.

У питању је четврти састанак министра спољних послова ЕУ за само недељу дана. Претходно је Савет ЕУ усвјио два паката санкција против Русије – први протв нелегалног признаја независних региона Доњецка и Луганска од стране Русије и други након војне интервенције Русије у Украјини.

Back to top button