Izdvojene vestiPolitika

Сутра скупштина, а затим и свечана академија СНС-а

СрбијаРеално/БЕОГРАД/26.11 – Српска напредна странка одржаће сутра у поподневним часовима скупштину а затим и Свечану академију поводом 13 година од оснивања странке.

СНС ће одржати изборну скупштину странке, која ће бити затворена за јавност, а на којој ће се разматрати и евентуално усвојити политичка начела те странке.

Политичка начела странке вечерас су представили чланица Председништва СНС и повереница странке за Београд, премијерка Србије Ана Брнабић, министар финансија и функционер СНС-а Синиша Мали и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић.

Политички програм СНС-а, односно начела политичког деловања имају 10 тачака које се односе на стално јачање укупне друштвене стабилности Србије, самосталност земље, вођење спољне политике, односно политике изградње пријатељства са суседима и јачања сарадње у међународној заједници.

Такође, начела се односе и на економију у фокусу политике СНС, затим демографски опоравак земље, образовање као темељ убрзаног напретка и развоја Србије, очување српске културе, језика и идентитета, нулту толеранцију према организованом криминалу и корупцији, чисту и здраву Србију и развој културе политичког дијалога у друштву.

Како је током представљања политичких начела навела Брнабић, политика СНС се заснива на четири постулата, а један од њих је да, у и о Србији, одлучују само њени грађани.

Такође, навела је да први постулат подразумева стално јачање и то политичко, друштвено, економско, али и глобално јачање Србије.

Према њеним речима, други постулат политике СНС је државна стабилност, трећи пуна самосталност у одлучивању, док је четврти постулат сарадња.

“Ми одлучујемо за нас. Имамо пријатеље и партнере, али у Србији и о Србији одлучују само њени грађани”, нагласила је Брнабић и када је реч о сарадњи истакла да је циљ европска интеграција, али и отвореност сарадње са свим нашим партнерима који Србији могу донети добро.

Министар финансија и функционер СНС Синиша Мали поручио је да СНС води одговорну економску политику у чијем је центру човек и подизање животног стандарда грађана Србије.

Како је казао, економска политика СНС има четири стуба, а то су капиталне инвестиције, раст животног стандарда грађана, раст извоза и развој иновација, али и контрола нивоа јавног дуга и очување макрекономске стабилности.

Шапић је навео да су програмска начела која има СНС проистекла из реалне политике вођене у последњих неколико година и нагласио да ако се настави та политика још 10 година, односно ако се настави са економским, геополитичким и демографским јачањем наше земље, Србија ће бити на путу са којег не може да скрене.

Back to top button