Srbija

Све екипе Инфраструктуре железнице цео дан на терену

СрбијаРеално/БЕОГРАД/12.12 – Све екипе и стручне службе “Инфраструктуре железнице Србије”, са свом расположивом механизацијом, током читавог дана биле су на терену и наставиће са радом током вечери и ноћи, како би се, упркос великим временским непогодама, створили услови за функционисање железничког саобраћаја.

Највише тешкоћа је на прузи за Бар, изјавио је Ненад Станисављевић из “Инфраструктура железнице Србије”.

Према његовим речима, сви расположиви запослени у тој фирми тренутно су ангажовани на поправци оштећења на железничкој инфраструктури која су проузрокована великим невременом и снежним падавинама или дежурају дуж пруга, како би у случају потребе могли одмах да реагују.

Упркос изузетно тешким условима за рад и неприступачном терену, запослени у “Инфраструктури железнице Србије” улажу максималне напоре како би железницки саобраћај функционисао.

Станисављевић је за Танјуг истакао да се највише потешкоћа током данашњег дана невреме створило на барској прузи, где су снег, дрвеће и одломљене гране изазвали нестанак напона и остећења на контактној мрежи.

Тренутно је на барској прузи железницки саобраћај у прекиду због оштећења контактне мреже на четири локације: у Белој Реци, између Ваљева и Ваљевског Градца, код Kосјерића и између Ластре и Самара.

Упркос великом невремену и неприступачном терену, екипе “Инфраструктуре железнице Србије” успеле су данас да рашчисте одрон на барској прузи код тунела на Златибору.

Тренутно због невремена на барској прузи у Белој Реци чека само БГ Воз за Лазаревац.

Путници из возова који су због оштећења контактне мреже данас чекали у Ваљеву и Ластри, превезени су аутобусима до својих одредишта.

На свим другим железничким правцима саобраћај се одвија отежано, али без прекида, рекао је Станисављевић и указао да у читавој Србији снежне падавине и невреме стварају тешкоће у саобраћају возова.

Back to top button