HronikaIzdvojene vesti

Сведок напада на аутобус код Дечана – пред нас изашла маскирана особа

СрбијаРеално/ПРИШТИНА/27.11 – Сведок злочина који се догодио синоћ у Глођану, који је био у аутобусу у тренутку напада у коме је убијено троје људи, испричао је да се све догодило у неколико тренутака и да је призор био језив, преноси Газета експрес.

„Пред аутобус је изашла маскирана особа и почела да пуца на нас. Све се десило веома брзо“, рекао је човек који је седео на првом седишту аутобуса.

У нападу код Дечана маскирани нападач је усмртио возача аутобуса као и двоје ученика (18), док је још неколико путника повређено.

На званичном сајту Средње економске школе “Кадри Кусари” у Ђаковици објављено је да је Л. Х, ученик ове школе, један од убијених приликом напада на аутобус у Глођану, преноси Кљан Косова.

“Искрено саучешће Лједионовој породици од особља школе, ученика и посебно од другова из разреда“, наводи се између осталог на званичном сајту е школе, преноси Кљан Косова.

Медији са КиМ јављају да је друга жртва напада Г. М. ученица средње медицинске школе, рођака убијене тинејџерке изјавила је да је Г.М. сан био да једног дана постане лекар.

„Имала је 17 година, ишла је у медицинску школу и враћала се из школе. Био је то школски ред вожње, враћала се као и сваког дана аутобусом, као и сви ученици”, рекла је она.

Сељман Бериша из Центра породичне медицине у Дечанима потврдио је смрт три особе. Он је навео да је трима особама око 19.35 указана прва помоћ и да су упућене у Пећ.

“Око 19.45 дежурни лекар је изашао на лице места где је потврђена смрт возача аутобуса и двоје студената из Глођана. У овом тренутку двоје повређених су у болници у Пећи и један у Дечанима. Немамо других информација“, рекао је Бериша за Т7.

Градоначелник Дечана Башким Рамосај потврдио је да су вечерас три особе убијене након што су из ватреног оружја упуцане у аутобус у којем су се возили студенти.

“Возач је преминуо на лицу места, док су два ученика преминула у болници”, казао је Рамосај.

Рамосај је рекао да је аутобус превозио студенте од Ђаковице до Дечана.

Back to top button