DruštvoIzdvojene vesti

Svetsko priznanje za Podrum Palić

SrbijaRealno/Beograd/07.12.23. – IWSC – Club Oenologique i njihove sudije, na ovaj način su prepoznali i među žestokom konkurencijom, nagradili posvećenost najvišem kvalitetu, pristup kompanije i komunikaciju sa kupcima. 

Naša poznata destilerija Podrum Palić 1896 je nedavno u Londonu, na prestižnom takmičenju u organizaciji najvećeg i najuticajnijeg udruženja u industriji, IWSC (International Wine & Spirits Competition) – osvojila trofej najboljeg proizvođača destilata od voća za 2023. godinu.

Ovo je prvi put da destilerija iz Srbije dobija ovako prestižnu nagradu, što je veliko priznanje kako za našu zemlju tako i za destileriju koja je, nakon samo četiri godine od temeljne rekonstrukcije i modernizacije, dospela na mapu sveta svojim kvalitetom. 

Sudije su bile impresionirane kvalitetom proizvoda ali i poslovnom filozofijom, koja na pravi način tretira tradiciju i nasleđe – iskazano u kompanijskom sloganu Trag jednog doba i uspešno ih povezala sa modernizacijom proizvodnje i ciklusom ekspanzije, u potpuno zaokruženom procesu proizvodnje.

Prepoznata je želja i strategija Podruma Palić da se portfolio pažljivo gradi i proširuje osluškujući potrebe i očekivanja potrošača, čime se neguje i njihova lojalnost. 

Zato danas portfolio destilerije Podrum Palić 1896 pored linije premijum rakija Baraba, na tržištu predstavljaju i sve popularniji Sinner dry gin, Vinjak, Cherry Brandy, kao i gorki likeri Gorshtak i Botanic Garden Amaro.

Ova nagrada je kruna na kraju uspešne godine u kojoj je, nešto ranije i ceo portfolio premium rakija Baraba, osvojio ukupno 6 medalja na takmičenju, takođe u organizaciji IWSC. Baraba lozovača je sa impozantnih 99 poena osvojila Outstanding gold medalju kao i ukupni trofej – kao najbolja od najboljeg iz svoje kategorije.

Podrum Palić 1896, sa tradicijom dužom od 125 godina, nakon temeljne rekonstrukcije 2017. godine, postaje najsavremenija destilerija u ovom delu Evrope,  koja se prostire na 11.000m2, opremljena sa dva savremena destilatora, vrhunskim hrastovim buradima i sudovima za odležavanje.  

Tajnu uspeha, pored moderne opreme, čini pre svega tim posvećenih tehnologa, voćara, master blendera i podrumara na čelu sa vrhunskim stručnjakom Aleksandrom Runčevim, koji je zaslužan za velike uspehe Podruma Palić i prepoznatljiv kvalitet njegovih proizvoda.

Podrum Palić u brojkama

  • Osnovan 1896.
  • 127 godina tradicije
  • 2017-2019. temeljna rekonstrukcija i modernizacija (pretvoren u destileriju)
  • 120 ha sopstvenih voćnjaka
  • Portfolio od 10 proizvoda i najavljena ekspanzija
  • 11.000 m2 hale za proizvodnju i skladištenje
  • 7 IWSC nagrada za proizvode u 2023.
Back to top button