Beograd

Свим лицима без крова над главом у Београду биће пружена помоћ

СрбијаРеално/БЕОГРАД/14.12 – Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић изјавила је да бескућници могу потражити смештај током ових хладних дана у Прихватилишту за стара и одрасла лица у Кумодрашкој.

Станисављевић је истакла да се тамо тренутно налази 61 особа, а да је доступно 100 кревета.

“У току прошле године отворили смо и објекат на Врачару где је смештено 13 корисника. Такође, имамо спреман још један додатни објекат са 20 кревета, пратимо ситуацију и свима ће помоћ бити пружена. Када су у питању деца, пре две године отворено је Прихватилиште за децу где се тренутно налази 23 деце”, прецизирала је Станисављевић.

Како је истакла, од суботе је било пет хитних пријема који се раде по упуту центара за социјални рад и они су први који су укључени у збрињавање грађана којима је потребна помоћ.

Када су у питању противепидемијске мере, Наташа Станисављевић је рекла да се свим новим корисницима прво раде тестови на присуство вируса.

Она је изјавила да је од почетка године било 109 пријема, а да је за 44 корисника пронађен трајни смештај.

“Апелујем на све суграђане да када виде да је некоме потребна помоћ, то одмах пријаве надлежним институцијама јер је Град предузео све неопходне мере и наша врата су свима отворена”, закључила је Станисављевић.

Back to top button