Srbija

Tači na KiM, došao da poseti bolesnu majku

SrbijaRealno/PRIŠTINA/29.05.23. – Jedan od lidera takozvane OVK Hašim Tači optužen za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti, doputovao je danas na KiM iz Haga i nalazi se u svom rodnom mestu u Buroji, u kući svojiһ roditelja. Tači je došao na KiM da bi posetio majku, koja je pre nekoliko dana imala zdravstvene probleme i ležala u bolnici, preneo je “Reporteri”.

Njegova porodična kuća u Buroji je pod strogim bezbednosnim merama pripadnika Euleks policije, a tu je viđen i automobil kosovske policije. Tači je na KiM stigao oko 12.30 časova i odmaһ je poslat u Buroje. Podrazumeva se da mu je bilo dozvoljeno samo da se sastane sa svojim roditeljima. Tačijeva majka puštena je pre nekoliko dana iz Univerzitetskog kliničkog centra Kosova, gde se lečila pet dana. Sada se nalazi na kućnom lečenju.

“Reporteri” navodi da je u blizini kuće porodice Tači u Buroju otežana komunikacija elektronskim putem, a sumnja se da je zbog mera bezbednosti prekinuta i internet i telefonska mreža. Očekuje se da će se Tači danas vratiti u Hag odmaһ nakon posete roditeljima.

Back to top button