Srbija

Тамара Вучић: Сваком детету пружити подршку и фер могућности

СрбијаРеално/БЕОГРАД/22.12 – Супруга председника Србије Тамара Вучић је у видеу, снимљеном поводом Глобалног форума за децу и омладину у организацији УНИЦЕФ-а, поручила да је обавеза свих родитеља, али и друштва, да омогуће фер могућности за свако дете.

Тамара Вучић је истакла и да је једна од ствари због којих је најпоноснија на своју земљу та што је Србија схватила да подршка деци неће имати ефекта уколико не обухвата подршку онима који о њима највише брину – њиховим родитељима и особама које о њима брину.

“Управо смо се због овога фокусирали на јачање услуга усмерених ка породицама, а најистакнутији пример је оснивање Центра за рани развој деце и инклузију који ће координирати и пружати подршку мрежи интервентних служби посвећених раном развоју деце широм земље”, казала је прва дама Србије.

Она је додала да ће те службе променити животе 60.000 малишана у Србији који се суочавају са развојним ризицима, потешкоћама и инвалидитетом.

“Обраћам вам се јер имамо глобалну мисију, са снажним партнером – Уницефом, мисију да нашој деци и долазећим генерацијама деце пружимо суштинске чиниоце њиховог раста и развоја – безусловну љубав, бригу, безбедност, пажњу и подршку”, казала је Тамара Вучић.

Видео је емитован током програма пете Националне конференције о подршци раном развоју и родитељству “Отворимо широм врата, улазе Мама и Тата”.

Back to top button