Izdvojene vestiSrbijaSvet

Teško ranjen srpski pilot helikoptera UN u Nigeriji

SrbijaRealno/Beograd/18.11.22. – Srpski pilot Bora Ðukić (60) teško je ranjen u Nigeriji, kada je napadnut helikopter Ujedinjenih nacija kojim je pilotirao, piše Blic.

Kako saznaje taj list, Ðukić je operisan, trenutno je u bolnici i u stabilnom stanju, a u tom incidentu poginule su još tri osobe. Prema saznanjima Blica, Svetski program za hranu (World Food Program -WFP) Ujedinjenih nacija unajmio je čarter helikopter od nemačkog avio operatera, a jedan od pilota bio je upravo Ðukić.

Napadnut je prilikom rutinskog sletanja u Damboi, u Nigeriji, gde se vojska bori protiv islamskih pobunjenika, kada je napadač, nigerijski vojnik, zapucao iz vatrenog oružja, a potom napao i sečivom.

Ubijena je jedna humanitarka, jedan vojnik, kao i sam napadač, dok je Ðukić tesko ranjen. Motivi napada, za sada, nisu poznati. Ðukić je smešten u bolnicu u Majdiuguriju, gde je ekipa uspela da se evakuiše. Ako bude bio u stabilnom stanju, biće prebačen u Evropu u naredna 24 sata. Ðukić, pilot helikoptera UN, rođen je 1962. u Čurugu.

Back to top button