BeogradKultura

“The Brand New Heavies” 20. i 21. oktobra u Beogradu

SrbijaRealno/Beograd/19.09.22. – Poznati britanski džez fanki sastav “The Brand New Heavies” održaće dva koncerta zaredom 20. i 21. oktobra u beogradskom klubu BitefArtCafe, u okviru koncertnog serijala “Musicology Sešions”, stoji na društvenim mrežama organizatora.

Autentična grupa sa mešavinom srodnih žanrova – jaž/funk/soul/R”n”B zapravo su pioniri londonske „Acid jaž” scene, a svoju veliku ljubav prema „fank gruvu” iz”70-tih godina, uspeli su da transformišu u veoma sofisticirani zvuk na granici puteva klasičnog soula, u eri dominacije hip-hopa.

Osnivači benda Jan Kinkejd i Sajmon Bartolomeo, ujedno su i kantautori i producenti koji iza sebe imaju 16 pesama na svetskim top 40 listama, a prodali su više od 2,5 miliona primeraka svojih albuma.

Bend je nastao 1985. godine kao instrumentalni sastav inspirisan tada aktuelnom gruv klabing scenom u Londonu, a ubrzo je sastav dobio i duvačku sekciju, kao i pevačice. Glavni trio benda danas čine – Sajmon Bartholomeo, Endru Levi i Anđela Riči, dok je Jan Kinkejd napustio priču 2015. godine nakon tri decenije u grupi.

Naziv muzičkog sastava prvobitno je bio “Brothers International”, ali onda su pri potpisivanju ugovora za izdavanje prvog albuma promenili ime, inspirisani pločom kralja fanki muzike Džejmsa Brauna – “Minister of New Super Heavy Funk”.

Uveliko poznati beogradskoj publici, britanski muzičari iz Ilinga u zapadnom Londonu vraćaju se u naš grad, donoseći dobar zvuk i energiju, poručuju organizatori – klub Novi BitefArtCafe na Paliluli. Nastupali su pre pandemije korona virusa 2019. godine takođe na sceni ovog kluba i imali su dva rasprodata koncerta dve noći zaredom Ranije su osvajali i Sava centar, kao i razne festivale po Srbiji kao što je džez manifestacija “Nišville” u Nišu. Bend za sobom ima 11 studijskih albuma.

Back to top button