DruštvoIzdvojene vesti

Торлак произвео милион и по доза “Спутњик В” вакцине!

СрбијаРеално/БЕОГРАД/17.11 – Институт за вирусологију, вакцине и серуме “Торлак” је заједно са својим руским партнерима до сада произвео 1.500.000 доза “спутњик В вакцине” компоненте 1 и компоненте 2, изјавила је директорка овог института Вера Стоиљковић

“Институт “Торлак” је заједно са државом Србијом, са Владом и са нашим Министарством, уз огромне напоре, успео да произведе вакцину против ковида. Сама та чињеница да је ту вакцину успео да произведе мали број фармацеутских кућа и држава уопште, даје на значају како нашој кући, тако и нашој земљи”, рекла је она за РТС.

Осим вакцине против ковида, “Торлак” је непосредно пре сезоне дистрибуирао и своју тровалентну вакцину против грипа, тако да је и она у количини од 200.000 доза на располагању грађанима Србије.

У складу са уговором који су потписали са руском страном, до краја године произвешће још 2.500.000 доза компоненте један и два.

“Надамо се да ће та сарадња бити настављена, вакцина је одлична, ефикасна, квалитетна, безбедна и заиста је од срца препоручујемо за вакцинацију”, навела је Стоиљковић.

Back to top button