Svet

Tramp: Nisam uradio ništa nezakonito, nema slučaja protiv mene

SrbijaRealno/Vašington/05.04.23. – Bivši američki predsednik Donald Tramp ppručio je da nije učinio ništa nezakonito i naglasio da “nema slučaja” kada je u pitanju njegova optužnica.

„Nikada nisam mislio da bi se tako nešto moglo dogoditi u Americi. Jedini zločin koji sam počinio je da neustrašivo branim našu naciju od onih koji žele da je unište “, rekao je Tramp pristalicama okupljenim u njegovoj kući u Mar-a-Lagu u Palm Biču na Floridi, prenosi Rojters. Tramp je optužio okružnog tužioca Menhetna Alvina Braga da je hteo da ga uhapsi „pre nego što je saznao išta o meni”. Rekao je i da je sudija u ovom slučaju Huan Merčan „sudija koji mrzi Trampa”, ali nije ponudio nikakve dokaze kojima bi podržao svoju tvrdnju da su oni preduzimali svoje akcije kako bi osujetili njegovu kandidaturu za Belu kuću, navodi britanska agencija.

Ranije se Tramp izjasnio da nije kriv na sudu na Menhetnu po 34 tačke optužnice za falsifikovanje poslovnih dokumenata, pošto su ga tužioci optužili da je organizovao plaćanja dvema ženama pre izbora 2016. kako bi sprečio objavljivanje njihovih seksualnih susreta sa njim.

Back to top button