Svet

Трампова апликација од сутра у Епловој продавници?

СрбијаРеално/Вашингтон/20.02.22. – Апликација “Трутх Социал” коју је покренуо бивши амерички председник Доналд Трамп могла би да се нађе у Епловој продавници од понедељка 21. фербруара, јавља Ројтерс, позивајући се на објаву једног званичника на тест верзији поменуте апликације. Покретање апликације би повратило Трампово присуство на друштвеним мрежама, коме је више од годину дана забрањен приступ Твитеру, Фејсбуку и Јутјубу, оцењује британска агенција.

Трампу је забрањен приступ најпопуларнијим друштвеним мрежама после упада његових присталица у амерички Kапитол у Вашингтону 6. јануара 2021. године. Трампов најстарији син 15. фебруара је објавио на Твитеру снимак на коме је писало: “Спремите се! Ваш омиљени председник ускоро се враћа!”

Иза платформе стоји “Трумп Медиа анд Технологy Гроуп” (ТМТГ).

“Ове недеље ћемо почети да се пласирамо на Епловој продавници. То ће бити сјајно, јер ћемо добити много више људи који ће бити на платформи”, рекао је бивши шеф Kомитета за обавештајне послове Представничког дома Kонгреса САД Девин Нунес за Фокс њуз, преноси Ројтерс.

Back to top button