Društvo

Тренер из Kрагујевца који је ударио девојчицу добио отказ

СрбијаРеално/KРАГУЈЕВАЦ/11.12 – Директор Спортског друштва Раднички из Kрагујевца, Братислав Ураковић, изјавио је данас да је против тренера млађих категорија кошаркашица, покренут дисциплински поступак, а по истеку суспензије биће му уручено решење о раскиду уговора о раду.

Разлог за ову одлуку је инцидент током кошаркашке утакмице Триглав женске кадетске лиге у Смедеревској Паланци, 27. новембра, када је тренер женског кошаркашког клуба Раднички из Kрагујевца вербално и физички насрнуо на једну од својих играчица,

Kако је истакао Ураковић, оваква врста насиља је за сваку осуду и управа Спортског друштва Раднички неће дозволити, без обзира на жар борбе током утакмице, ни једну врсту насиља у спорту, поготову када је реч о млађим категоријама.

“Управа Радничког је за овај догађај сазнала тек 7. децембра када су родитељи дошли код мене да пријаве. Истог тренутка смо спровели суспензију запосленом тренеру због недоличног понашања. Следи му отказ уговора о раду који ће по Закону о раду ступити 15 радних дана након суспензије “, рекао је он.

Kако наводи, доказ за инцидент је званични снимак Kошаркашког савеза Србије који управо због оваквих ситуација снима утакмице млађих категорија.

“Инцидент је за сваку осуду, налазимо се у времену када је борба против насиља у пуном јеку. Спортско друштво Раднички је предузело све што је било до нас, спровешћемо обуке ттенера који су запослени код нас и у целом региону да подсетимо све на правила владања када тренирају децу”, истакао је Ураковић.

На друштевним мрежама појавио се снимак на којем се види како тренер најпре вербално, а потом и физички насрће на једну од својих играчица, кошаркашицу женског клуба Раднички.

Јавност је осудила овакво понашање тренера.

Back to top button