Srbija

Тужилаштво тражи притвор за управника нишког затвора

СрбијаРеално/БЕОГРАД/23.12 – Тужилаштво за организовани криминал предложило је суду за одреди притвор за управника нишког затвора Дејана Панића и још двоје осумњичених да су примали мито од осуђеника, како би им дали позитиван извештај да су испунили услове за условни отпуст са издржавања затворске казне, речено је Танјугу у тужилаштву.

Поред Панића притвор је, након саслушања, предложен и за васпитача у затвору Снежану Миликић и бившег осуђеника Хијадета Јашаревића.

Одлуку о притвору донеће судија за претходни поступак Специјалног суда.

Они су јуче ухапшени у сарадњи са БИА, након вишемесечног предистражног поступка, а против једног осуђеника нишког затвора Дарка Ивановића је поднета кривична пријава због давања мита.

Ивановић ће бити саслушан сутра.

Тужилаштво Панића, Снежану М. и Хијадета Ј. сумњичи да су као организована криминална група током ове године створили план деловања за проналажење осуђеника који издржавају казну у КПЗ Ниш и који су испунили законски услов за подношење захтева за условни отпуст, а који пристају да дају 5.000 евра.

Након пријема новца сачинио би се извештај, на основу којих би се представници КПЗ Ниш позитивно изјаснили пред надлежним судовима у циљу добијања отпуста за осуђеника, даваоца мита.

На терет им се стављају кривично дело примање мита и кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела.

Back to top button