Beograd

У Београду пало и до 40 центиметара снега

СрбијаРеално/БЕОГРАД/13. 12 – У Београду је за непуних 12 сати пало од 15 до 40 центиметара снега, изјавио је руководилац зимске службе ЈКП „Београд пут“ Жељко Маравић и додао да су улице првог приоритета очишћене, те да се креће у чишћење саобраћајница другог приоритета.

„Немамо критичних места на целом подручју у зони наше одговорности. Јавни градски превоз је јутрос кренуо на време“, рекао је Маравић.

Он је за тв К1 навео да снег још увек пада и додао да је, имајући у виду количину и висину снега који је нападао, све то изискивало много рада, људи и механизације којом „Београд пут“ располаже.

„Урадили смо пуне профиле коловоза и наставићемо да дорађујемо те улице и чистимо ако снег поново падне, надамо се да неће толики. Сада “нападамо“ други приоритет, споредне улице“, рекао је Маравић.

Навео је да је за непуних 12 сати пало од 15 до 40 центиметара снега и додао да је нормално да у тим ситуацијама или за време падавина буде проблема и у саобраћају и у јавном градском превозу.

„Успели смо да без обзира на проблематику, падање стабала и закрчавање неких путева, уз велику подршку и сарадњу других комуналних предузећа, пре свега ЈКП “Зеленило Београд“, и Штабом за ванредне ситуације одржимо саобраћај и за време падавина“, рекао је Маравић.

Истакао је да екипе „Београд пута“ пролазе где год је могуће и у споредне улице.

„Проћи ћемо где год можемо, где имамо препреку зваћемо колеге из “Зеленила Београд“, али и друге јер нису сви проблеми у њиховој надлежности“, рекао је Маравић.

Навео је да су јуче, за време падавина, имали више од 350 позива грађана и да су, како каже, много тога успели да реше.

„Током ноћи имали смо око 45 позива и скоро смо све решили, а данас ћемо имати позиве грађана из споредних улица“, рекао је Маравић.

Апеловао је на грађане да очисте снег испред својих двориште и улаза у зграде и указао да је начин чишћења веома битан, те да снег не бацају на коловоз који су надлежне екипе већ очистиле, већ уз ивицу коловоза.

Back to top button