Svet

U Britaniji su otkriveni detalji skandalozne Trasove ostavke

SrbijaRealno/Moskva/21.10.22. – Britanski list Dejli mejl podelio je detalje ostavke premijerke Liz Trus koju je dobila od njenih najbližih saveznika. Кako navodi izdanje, Tras im je rano ujutru slao uzbuđene poruke, a na sednici parlamenta članovi iste stranke nisu se libili da viču na premijera.
Izvori su za novine rekli da su „prijatelji Truss“ od nje primali tekstualne poruke od četiri ujutro.

„Izgleda da je uplašena koliko se sve dešava brzo, ali je i dalje mislila da može da izdrži. Sledećeg jutra su počele da stižu poruke i njeno raspoloženje se promenilo. Slanje poruka ljudima u 4 sata ujutro je loš znak i do tada se čini da sam ja shvatio da je verovatno sve gotovo“, komentarišu situaciju sagovornici izdanja.
AD.

Prilikom glasanja u parlamentu o smeni ministara suprotstavljenih Trus, premijerkini partijski članovi optužili su je za maltretiranje nezadovoljnih, zbog čega se „u potok pretvorila grupa poslanika koja poziva premijerku da ode”. „Usred skandaloznih scena u predvorjima za glasanje u Donjem domu u sredu uveče, čuli su se torijevski poslanici kako joj viču: ‘Ovo je nered’“, rekli su novinari.

Visoki član Кonzervativne stranke, ser Geri Striter, sugerisao je da je malo verovatno da će čak ni „božanska intervencija” održati Torijevce na vlasti nakon takvog skandala.

„Nažalost, izgleda da moramo da promenimo lidera. Ali čak i ako to postane Arhangel Gavrilo, parlamentarna stranka mora hitno da povrati disciplinu, međusobno poštovanje i timski rad ako želimo dobro da vladamo Velikom Britanijom i izbegnemo masakr na sledećim izborima. “, rekao je on..
Britanska premijerka i liderka Кonzervativne partije Liz Trus najavila je u četvrtak ostavku, uz napomenu da će ostati na čelu kabineta dok ne bude izabran njen naslednik. Trusova je bila premijerka samo 44 dana u vreme kada je podnela ostavku, što ju je učinilo premijerkom sa najkraćim stažem u britanskoj istoriji, prenosi Ria

Back to top button