Izdvojene vestiSvet

U Kijevu danas Ursula fon der Lajen, Meloni, De Kro, Trudo…

SrbijaRealno/Kijev/24.02.24. – Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen doputovala je danas u Kijev, povodom obeležavanja dvogodišnjice ruske agresije na Ukrajinu, a u tu zemlju stigli su i italijanska premijerka Đorđa Meloni, premijer Belgije Aleksandar De Kro i i kanadski premijer Džastin Trudo.

Lajen je u objavi na X platformi napisala da Evropska unija čvrsto stoji uz Ukrajinu, dok, kako je navela, ta zemlja ne bude konačno slobodna. “U Kijevu na obeležavanju dvogodišnjice rata Rusije protiv Ukrajine. I u čast izuzetnog otpora ukrajinskog naroda. Više nego ikad, čvrsto stojimo uz Ukrajinu. Finansijski, ekonomski, vojno, moralno. Dok zemlja ne bude konačno slobodna”, navela je Fon der Lajen.

U Kijevu povodom dvogodišnjice rata boravi i italijanska premijerka Đorđa Meloni, koja će kao predsedavajuća grupe G7 održati video konferenciju G7 na kojoj će govoriti i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, prenosi Ansa.

Meloni je u prestonicu stigla istim vozom kojim su putovali predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, premijer Belgije Aleksandar De Kro, koji je rotirajući predsednik Saveta EU, i kanadski premijer Džastin Trudo, a iz bezbednosnih razloga tek sada je objavljeno da su oni doputovali u Kijev, navodi italijanska agencija.

Predlog: https://srbijarealno.rs/bajden-uskoro-s-liderima-g7-eu-i-nato-o-ukrajini/

Back to top button