HronikaSvet

У нападу на аутобус у Нигерији изгорело најмање 30 особа, међу њима и деца

СрбијаРеално/АБУЏА/8.12 – Најмање 30 путника у нигеријској држави Сокото изгорело је када су наоружане особе запалиле њихов аутобус.

Портпарол полиције државе Борнео, Сануси Абубакар, саопштио је да је аутобусу било 24 путника у тренутку када су га запалили наоружани људи и да је седам особа, које су успеле да побоену, са повредама пребачено у болницу.

Али два локална становника, која су стигла на лице места и помогла да се извуку тела настрадалих, рекла су Ројтерсу да је аутобус био крцат путницима и да су тела изгорела до непрепознатљивости.

Они тврде да су пребројали делове тела најмање 30 људи, укључујући жене и децу.

Мештани су рекли да је аутобус упао у заседу на локалном путу који повезује две нигеријске савезне државе, Сокото и Борнео.

Наоружане мотоциклистичке банде или бандити, како их назива локално становништво, извеле су велики број напада током протеклог периода, чија су мета мештани и путници на путевима, а њима се на терет ставља и киднаповање стотина школске деце ради откупа на северу земље.

Бандити се крећу мотоциклима и познато је да се скривају у шумама, где често држе киднаповане жртве док чекају на исплату откупнине, наводи Ројтерс.

Back to top button