Politika

У Новом Саду освануо пано против Ратка Младића

СрбијаРеално/НОВИ САД/18.11. – На згради у центру Новог Сада, у којој се налазе просторије Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ), јутрос је освануо огроман пано на коме пише “Ратко Младић је ратни злочинац осуђен за геноцид”.

Пано је окачен на кров зграде од два спрата, а потпису се налазе и иницијали Н.Ч, лидера ЛСВ Ненада Чанка.
Он се овим поводом огласио на Твитеру, где је поделио фотографију паноа.

– Мало је проблем када немаш равну фасаду, али … ваљда може да се прочита. Да не буде заблуде. Јер: Политика и опозиционарство у Србији се не мере тиме “ко је за или против Вучића” него “да ли су Младић и Караџић хероји или злочинци”. И једино тако – навео је Чанак.

Након ове објаве, Чанак се поново огласио, додавши да је група људи транспарент гађала јајима.
Овај потез уследио је неколико дана након што су графити подршке Младићу били исписани на згради на новосадском Тргу младенаца, где је иначе смештена ЛСВ.

Повод за то је, врло вероватно, било уништавање мурала посвећеног хашком осуђенику Ратку Младићу од стране лигаша у Новом Саду и околини.

Како пише портал 021.рс, након што је ЛСВ подржала уклањање мурала у Београду и њихови активисти прекречили сличне поруке на подручју Новог Сада, на седишту ове странке су се појавиле поруке подршке ратном команданту босанских Срба осуђеном за злочине у Сребреници, као и увредљиви графити на рачун Ненада Чанка.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr">Malo je problem kada nemaš ravnu fasadu, ali ... valjda može da se pročita.<br>Da ne bude zablude.<br>Jer: Politika i opozicionarstvo u Srbiji se ne mere time &quot;ko je za ili protiv Vučića&quot; nego &quot;da li su Mladić i Karadžić heroji ili zločinci&quot;. <br>I jedino tako. <a href="https://t.co/n4oC2Nkhe4">pic.twitter.com/n4oC2Nkhe4</a></p>&mdash; Nenad Čanak (@XXLTulip) <a href="https://twitter.com/XXLTulip/status/1461231204037013505?ref_src=twsrc%5Etfw">November 18, 2021</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script> 
Back to top button