Svet

У Салцбургу и факсом се бори против короне

СрбијаРеално/БЕЧ/26.11 – У аустријској покрајини Салцбург медицинсеко особље бори се не само модерним средствима против корона вируса, већ користи и застарелу технологију.

Пошто је дигитални систем за пријаву оболелих од короне најчешће преоптерећен наложено је лекарима да користе факс апарате, преноси Тањуг.

Лекарске ординације морају, како пише дневник Кронен цајтунг, аналогним путем да шаљу надлежнима податке о сваком пацијенту са позитивним антигенским ковид тестом.

На почетку пандемије пријаве су обављане факсом, а када је успостављен дигитални систем и многи лекари су се надали смањењу бирократије, али су сада поново морали да се врате застарелом факсу, технологији коју многи млади и не познају.

„Само ПЦР тестови и сигурни случајеви заразе короном могу да се пријаве дигитално. Остало мора да се шаље факсом, јер у супротном пада систем за пријаву”, пренео је листу један неименовани лекар.

Лекар мора најпре дигитални формулар да попуни на рачунару, потом га одштампа и онда шаље факсом.

Они, који имају ординације, жале се да им није дозвољено да се попуњени формулар шаље мејлом, због проблема у вези са заштитом података.

Back to top button