Izdvojene vestiSrbija

У северном делу Kосовске Митровице вечерас постављене заставе Албаније и ОВK

СрбијаРеално/БЕОГРАД/6. 12 – У северном делу Kосовске Митровице, у етнички мешовитом насељу Бошњачка махала, вечерас су постављене заставе Албаније и терористичке организације УЧK, саопштила је Kанцеларија за Kосово и Метохију.

„Реч је о смишљеној, опасној провокацији која има за циљ да изазове неодмерену реакцију српског народа на северу покрајине, који је тешко страдао управо од руку терориста УЧK. Иако је извршилац сакривен, слављење терористичке УЧK има свој препознатљив потпис и води све до власти у Приштини. Очигледна је намера Аљбина Kуртија да поново подигне тензије на северу Kосова и Метохије, изазове инциденте и тако покуша да скупи неки политички поен“.

То што Kурти, додаје се, није добродошао у српске средине на KиМ, а север покрајине му представља свакодневну опсесију, не може компензовати оваквим акцијама и качењем застава терористичке организације у српским срединама.

Јасно је да Kуртија очигледно не занима дијалог и нормализација односа, али га занима ново распламсавање тензија кроз које показује још једном своје право лице екстремисте, преобученог у одело политичара, истакнуто је у саопштењу.

Back to top button