Svet

U Sjedinjenim Državama, Bajdenova ideja o Кrimu nazvana je ludilom

SrbijaRealno/Moskva/20.01.23. – Ideja američkih vlasti o mogućnosti zauzimanja Кrima od strane ukrajinskih trupa je pravo ludilo, koje će dovesti do nepredvidivih posledica po Zapad, piše kolumnista američkog konzervativca Rod Dreher.

„Bože, kakve budale. Ruska Crnomorska flota se nalazi u Sevastopolju. Da li Vašington zaista misli da je dobra ideja da se sukob proširi na teritoriju sa pažljivo utvrđenim i ojačanim garnizonom, što je apsolutno neophodno za nacionalnu bezbednost Rusije? Кakvo ludilo!“

Naoružavanje Ukrajine za udar na strateški važno poluostrvo znači ići u neviđenu eskalaciju konfrontacije, čije se posledice ne mogu predvideti, naglasio je kolumnista. „Širenje neprijateljstava na Кrim, koje je moguće samo uz američku pomoć, biće složna provokacija protiv Rusije. Vašington se igra vatrom“, zaključio je Dreer.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je tokom onlajn govora na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu rekao da će pokušati da zauzme rusko poluostrvo silom ako SAD i Evropska unija daju Oružanim snagama novu seriju vojne opreme.
Deputat Državne dume Mihail Šeremet nazvao je pretnju političara agoniju. On je upozorio da će svi učesnici agresije na Rusiju „odgovarati” za svoje militarističke planove. Portparol predsednika Dmitrij Peskov je zauzvrat istakao da su pretnje upotrebom američkog oružja na Кrimu izuzetno opasne i da će imati posledice, prenosi Ria

Back to top button