Društvo

У Тополи отворен вртић са још 60 места уз помоћ Фондације Новак Ђоковић

СрбијаРеално/ТОПОЛА/23.12 – После реконструкције зграде старе више од пола века у коју је уложено 15 милиона динара, данас је у склопу предшколске установе “Софија Ристић” у Тополи отворен вртић са додатних 60 места за малишане из тог краја.

Фондација Новак Ђоковић је у сарадњи са општином за тај пројекат донирала 11,5 милиона динара за реконструкцију и адаптацију 250 квадрата зграде, где се налазе две радне собе за 60 деце, као и пратеће просторије, ходник и тоалети.

Фондација у саопштењу наводи да је обезбедила додатна средства за комплетну изолацију зграде, а представничи локалне самоуправе истичу да је зграда из 70-их година додатно модернизована у свом трпезаријском и кухињском делу, са новом телекомуникацијском, интернет везом, и грејањем на гас.

Глобална директорка Фондације Јелена Ђоковић данас је отворила вртић и захвалила се партнерима на сарадњи.

“ПУ Софија Ристић препозната је по дугој траидицији. Проширивањем капацитета, добиће нови сјај и све што је потребно како би се најмлађима пружили идеални услови за раст и развој у подстицајном окружењу за учење”, рекла је Ђоковић.

Улагање у нови вртић ће смањити листу чекања, навела је директорка Фондације Маја Кремић и оценила да ће подстаћи породице да остану у Тополи која је, додаје, средина позната по гостопримству, традицији, виноградима, културним и верским садржајима.

Директорка ПУ “Софија Ристић” Гордана Ниџовић се захвалила донаторима на инвестицији која је, истиче, обезбедила подстицајан, креативан и модеран простор за децу из тог краја.

“Наш вртић је почео са радом 1985. године, 40 година после оснивања првог забавишта за децу у Тополи. Захваљујући досадашњој подршци локалне самоуправе и од данас Новак Ђоковић Фондације, проширили смо своје капацитете, повећали обухват деце и прерасли у установу вредну пажње и за понос грађана Тополе и околине”, истакла је Ниџовић.

Добили смо оно што нам је било неопходно и прекопотребно, смештај за нашу децу у безбедном и за боравак пријатном простору, чиме ћемо њихово детињство и одрастање учинити лепшим”, поручила је заменица Председника општине Јасна Вуковић

Из Фондације истичу да је вртић у Тополи 49. по реду који је та организација опремила, адаптирала и реконструисала.

Back to top button