Hronika

У товару празна бурад и 25 миграната

СрбијаРеално/БЕОГРАД/24.11 -Цариници су на граничном прелазу Бачки брег открили 25 миграната, без било каквих докумената, саопштила је данас Управа царине.

Када су цариници и полицајци у уторак, 23. новембра, на прелазу Бачки Брег скинули цераду са једног камиона, поред празне буради, у товару су затекли и 25 миграната.

Такве необичне ситуације са мигрантима скривеним у камионским товарима постале су свакодневица царинских и полицијских службеника, али велике групе миграната у истом товару се, ипак, не срећу често.

Овога пута, чак 25 ””слепих путника”” стајало је поред празне буради којом је био натоварен камион београдске регистрације.

Прекршај је откривен када је, без обзира на неповређена царинска обележја, детаљно прегледан камион, који се упутио у Немачку.

Како се наводи у саопштењу, цариници и полицајци су остали затечени када је из камионске приколице изашло чак 25 млађих мушкараца без било какве документације, очигледно вођени идејом да на тај начин стигну до Франкфурта, што је било и крајње одредиште поменутог камиона.

Поред миграната у товару, цариници и полицајци су прегледом камионске кабине, у кревету возача пронашли и мању количину белог праха, за који се претпоставља да је реч о дроги.

Обојицу возача, српске држављане, од којих један има 32, а други 26 година, заједно са откривеним мигрантима и наркотицима, преузела је полиција.

Back to top button