Izdvojene vestiSrbija

U većem delu Srbije sneg, mećava na Zlatiboru i Kopaoniku, crveni meteo-alarm

SrbijaRealno/Beograd/04.04.23. – U većem delu Srbije jutros pada sneg, a i u glavnom gradu palo je 20-ak centimetara snega. Tokom večernjih sati kiša na Zlatiboru prešla je u jaku snežnu mećavu, a mećava je i na Kopaoniku, koji je u 6 sati bio nahladniji sa minus osam stepeni Celzijusa.

U najvećem delu Srbije temperature su između nula i dva stepena, a najtopliji je u Negotinu sa šest stepeni. Na području zapadne i jugozapadne Srbije i u Šumadiji na snazi je crveni meteo-alarm, što znači da je vreme vrlo opasno. Za Srem i Beograd uključen je narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme. U toku jutra i pre podneva u Srbiji će biti mestimično sa kišom i snegom. Intenzivnije snežne padavine očekuju jutros i pre podne – u nižim predelima jugozapadne, zapadne i centralne Srbije stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 30 cm, lokalno i više, a na planinama i do 50 cm novog snega uz stvaranje snežnih nanosa usled jakog severozapadnog vetra.

U ostalim krajevima manji snežni pokrivač. Padavine će posle podne oslabiti, ali se potpuni prestanak snega očekuje tek sutra. U Beogradu ujutru i pre podne intenzivne snežne padavine uz stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 20 cm u gradu, a na Avali, Kosmaju i u šumadijskom delu periferije i do 30 cm vlažnog snega. Posle podne slabljenje snega, a potpuni prestanak padavina očekuje se u sredu tokom dana.

Back to top button