Izdvojene vestiSrbija

Удовичић: Србија добија најмодернији објекат за тренинге у више спортских дисциплина

СрбијаРеално/БЕОГРАД/21.11 – Министар омладине и спорта Вања Удовичић обишао је финалне радове на Мултифункционалној дворани у Београду. Ускоро ће Србија добити један од најмодернијих објеката у овом делу Европе, који нуди најсавременије услове за тренинге за џудо, рвање, таеквондо, карате и стрељаштво.

„Обишао сам завршне радове на Мултифункционалној дворани при Заводу за спорт и медицину спорта Републике Србије и поносан сам што могу да кажем да смо само на корак до испуњења обећања које смо дали пре две године, а то је да ћемо саградити мултифункционални спортски објекат који у потпуности испуњава све светске стандарде, и чини нас једином земљом у региону која може да се похвали најсавременије опремљеном двораном, рекао је Удовичић. Израдњом овог модерног објекта, нагласио је министар, Србија потврђује да предњачи међу свим земљама у окружењу, када је у питању изградња спортске инфраструктуре, али и да је спремна да парира свим земљама света када су у питању услови за тренирање врхунских спортиста.

„Мултифункционална дворана изграђена је са циљем да наши џудисти, стрелци, рвачи, каратисти и таеквондисти, који су нас много пута обрадовали освајајући најсјајнија одличја на највећим светским такмичењима, добију своју кућу, али и да се прошири база за стварање нових шампиона. Уверен сам да ће услови које ова дворана нуди привући велики број деце да се опробају у овим спортовима и да ће неки нови шампиони одавде кретати у освајање медаља. Држава Србија наставља са рекордним улагањима у систем спорта, чиме постављамо нове стандарде и остварујемо задате циљеве у свим сегментима ове области, која је постала бренд по којем смо препознати широм света”, изјавио је министар Удовичић.

Back to top button