Srbija

УЕФА упозорила на намештаљку у српском фудбалу

СрбијаРеално/БЕОГРАД/22.12 – Европска кућа фудбала послала је допис Фудбалском савезу Србије у којем обавештава челнике о сумњивом мечу у српском фудбалу.

Сусрет Железничара и Тимока 1919 (3:2) налази се под лупом истражних фудбалских органа, а наредних дана дисциплинска комисија ФСС ће се позабавити овим случајем, пише “Спортклуб”.

Сумња у исход меча шестог кола Прве лиге Србије базирана је на основу квота! На дан утакмице, од јутра 13. септембра до почетка, у 16.30, интезивно је падала вредност победе домаћег тима. Најнижи ниво достигла је непосредно уочи првог звиждука судије Јелене Цветковић. Идентификован је и необично велики број уплата на победу Железничара у првом полувремену.

Оба исхода завршена су према очекивањима и уплатама на кладионицама – Железничар је у коначном збиру победио са 3:2, истовремено и првих 45 минута решио у своју корист (2:0).

Дисциплинска пријава односи се на четворицу фудбалера Тимока 1919 који се терете да су неуобичајеним радњама, током утакмице, помогли панчевачкој екипи да стигне до три бода.

Последњих месеци, на основу пријаве из УЕФА, саслушано је више непосредних сведока утакмице у Панчеву и сакупљено обиље доказног материјала. Опсежни акцију водио је Светислав Ђуровић, официр за интегритет Фудбалског савеза Србије. Саслушао је и затражио писана изјашњења фудбалера и тренера Тимока 1919, на челу са Војканом Рајчићем, сада већ бившим шефом струке Зајечараца. Садржај изјава, за сада, строго је чувана тајна.

Клуб је, у међувремену, раскинуо уговоре са неколико обележених фудбалера.

Back to top button