Hronika

Ухапшена жена из Лесковца која је брутално тукла своју децу

СрбијаРеално/БЕОГРАД/24.11 – Након што се појавио узнемирујући снимак на коме се види како жена из Лесковца крвнички туче децу, она је ухапшена, потврђено је Јужним вестима из полиције.

Случај је Центру за социјални рад у Лесковцу пријавио отац деце, а из те установе кажу да су по добијању пријаве одмах обавестили надлежне органе и да су деца сада са оцем.

Како наводе из полиције, случај насиља у породици се догодио још 5. новембра, а он је сада у надлежности Основног јавног тужилаштва у Лесковцу.

“Одмах по добијању пријаве из Центра, наши службеници су реаговали и ухапсили мајку те деце. О даљим поступцима одлучиваће надлежно тужилаштво”, рекли су из полиције.

Директор Центра за социјални рад у Лесковцу Предраг Момчиловић истиче да су деца сада на сигурном са оцем.

“Отац деце је Центар обавестио о насиљу и доставио снимак, који смо ми одмах проследили полицији. Полиција је по нашој пријави одреаговала. Оно што је битно за Центар јесте да су деца са оцем на сигурном, а о даљим поступцима одлучиваћемо након што добијемо извештаје надлежних органа”, рекао је Момчиловић.

У Лесковцу је по речима директора Центра у 2021. години пријављено 35 случаја насиља у породици, а од чега су жртве у половини случајева деца.

Back to top button