Hronika

Uhapšeni zbog zloupotrebe

SrbijaRealno/BEOGRAD/25.01.23. – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UКP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su T. B. (1975) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila produženo krivično delo zloupotreba poverenja u obavljanju privredne delatnosti, dok se zajedno sa E. J. (1985) tereti za navedeno krivično delo u saizvršilaštvu.

Кako se sumnja, T. B. dok je radila kao odgovorno lice jednog privrednog društva i E. J. su od 2018. do 2021. godine robu privrednog društva prodali ilegalno, bez evidentiranja prometa i potraživanja u poslovnim knjigama, čime su pribavili sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 45.115.203 dinara i za isti iznos oštetili privredno društvo.

Takođe, T. B. se sumnjiči da je od 2018. do 2021. godine evidentirala nepostojeća dokumenta koja se odnose na predavanje robe izdate na ime više lica, a potom zaposlenima nalagala sačinjavanje obračuna na osnovu kojih je vršila isplatu, iako je znala da navedena lica nikada nisu zaista isporučila robu ili je nisu isporučila u tim količinama, pa im je na taj način neosnovano isplaćeno 5.008.044 dinara u kom iznosu im je pribavljena protivpravna imovinska korist, a za isti iznos oštećeno privredno društvo.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije.

Back to top button