Izdvojene vestiSvet

Ukrajina može dobiti bilo koje oružje uz saglasnost NATO-a

SrbijaRealno/Varšava/21.02.23. – Poljska veruje da, u dogovoru sa NATO, Ukrajina može da dobije bilo koje oružje, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Poljske Pavel Jablonski u eteru Poljskog radija.
„Razgovaramo i nastavićemo da razgovaramo danas sa predsednikom SAD, kao i sutra tokom samita istočnog krila NATO-a – Bukureštanske devetke – kako bi trebalo da izgleda dalja vojna podrška“, rekao je Jablonski.

On smatra da Ukrajina može dobiti bilo koje oružje, ali uz opštu saglasnost zemalja NATO-a. Naš stav je da sve opcije treba da budu na stolu, ali akcije ovog tipa treba da budu koordinirane unutar NATO-a“, rekao je zamenik ministra.

Istovremeno, Jablonski je obećao da će Poljska biti na strani Ukrajine u pregovorima sa drugim zemljama o transferu naoružanja Кijevu. „Pregovaraćemo, učinićemo sve da Ukrajina dobije bilo kakvo oružje koje joj je potrebno za odbranu“, rekao je on. „Verujemo da postoje zemlje koje mogu više. Poljska je već prenela dosta naoružanja. Želimo da prebacimo još više, uz naoružavanje i jačanje poljske vojske“, prenosi Ria

Back to top button