Svet

Украјина жали због погибије индијског студента у Харкову

СрбијаРеално/Кијев/01.03.22. – Украјина је саопштила да дубоко жали због данашње погибије студента из Индије у руском гранатирању Харкова, као и да је један кинески држављанин такође повређен током руских напада у другом украјинском граду.

Министарство спољних послова Украјине је саопштило да најоштрије осуђује „варварске ракетне нападе и неселективно гранатирање стамбених насеља и цивилне инфраструктуре широм украјинских градова које спроводи Русија““.

„Позивамо све стране владе да захтевају од руског председника Владимира Путина да одмах прекине свој рат у Украјини, што би нам омогућило да стабилизујемо ситуацију и да се више фокусирамо на безбедност становништва, укључујући и стране студенте“, наводи се у саопштењу Министарства који је пренела украјинска амбасада у Београду.

Један студент из Индије погинуо је данас током борби у граду Харкову на истоку Украјине, саопштило је раније Министарство спољних послова Индије.

„Министар спољних послова позива амбасадоре Русије и Украјине да уваже наш захтев за отварање хитног безбедног пролаза за држављане Индије који се још налазе у Харкову и градовима у другим зонама сукоба“, поручио је преко Твитера портпарол индијског Министарства Ариндам Багчи, преноси Ројтерс.

Хиљаде студената из Индије похађа универзитете у Украјини, а многи су заробљени откако се у Украјини воде ратни сукоби.

Back to top button