Svet

Украјинске трупе настављају да гранатирају предграђе Доњецка

СрбијаРеално/Москва/20.02.22. – Снаге кијевске владе наставиле су да гранатирају територију Доњецке Народне Републике (ДНР) рано у недељу, укључујући највећи град самопроглашене републике Доњецк, саопштила је мисија ДНР при Заједничком центру за контролу и координацију .

У 02:16 по московском времену украјинске снаге су поново гранатирале насеље Старомихајловка на западној периферији Доњецка. Био је то шести напад гранатирања тог подручја од поноћи. Насеља Зајцево Јужно и Спартак, село северно од Доњецка, такође су била под минобацачком ватром у извештајном периоду.

После 03:00 по московском времену, регистровано је шест инцидената гранатирања у републици, укључујући Докучајевск, Старомихајловку, Спартак, као и села Новоласпа и Лењинское на југу републике.

Још два напада гранатирања, на Докучајевск и Јеленковку, догодила су се у 04:25 и 04:37 по локалном времену.

Ситуација дуж линије контакта у источној Украјини се погоршала ујутру 17. фебруара. ДПР и ЛНР су известиле о неким од најинтензивнијих гранатирања кијевских снага последњих месеци. Гранатирањем су оштећени неки цивилни објекти.

У петак су лидери Луганске и Доњецке Народне Републике (ЛНР и ДНР), Леонид Пасечник и Денис Пушилин, најавили евакуацију становника тих република у Русију, наводећи све већу опасност од непријатељстава. У суботу је у републикама објављена потпуна мобилизација.Преноси ТАСС

Back to top button